Wijngebieden om niet te missen

Goede wijnen vind je natuurlijk op veel plekken, maar waar vind je nu de beste wijnen? Welke wijngebieden staan wereldwijd bekend als de beste plek waar je wijn bestellen kunt? Een goed wijngebied is afhankelijk van het gebied zelf, is deze wel geschikt of niet voor wijnbouw? Verder is de wijn uit de ene streek veel beroemder dan die uit een andere streek. Onderstaande gebieden zijn enkele gebieden die wereldwijd gezien worden als de beste wijnplekken ter wereld.

wijn

Hunter Valley

Hunter Valley is een wijnstreek gelegen in Australië, een stukje boven Sydney. Deze streek is een van de oudste wijngebieden van Australië. Door de ideale ligging is dit echt een trekpleister voor toeristen. Naast de proeverijen kun je hier ook urenlang rondlopen in de winkeltjes en plaats nemen in een van de heerlijke restaurantjes die je er vindt.

Mendoza

Aan de voet van het Andesgebergte in Argentinië vind je de wijnstreek Mendoza. Hier vind je bijna 150.000 hectare aan wijnstokken. Het is het economische hart van de Argentijnse wijnindustrie. Naast de wijn is deze regio ook uitermate geschikt voor buitensporten zoals fietsen, skiën, wandelen of raften.

Toscane

Wie in Italië naar een wijnstreek zoekt, moet ongetwijfeld in Toscane zijn geweest. Toscane wordt gezien als het beste wijngebied van de wereld. Bijna elk restaurant is voorzien van een wijn die zij zelf gemaakt hebben. Naast de wijnen die je er vindt, kun je hier ook uitermate goed cultuur snuiven in de musea die je in Florence vindt.

Waar moet ik naar toe?

Uiteraard zijn dit slechts enkele plaatsen waar jij je passie voor wijn kunt uitoefenen. We hebben het hier nog niet eens over de talloze Franse of Spaanse wijnplekken gehad. Laat daarom je keuze voor je bestemming niet volledig afhangen van de voorbeelden die hiervoor gegeven zijn. Je kunt natuurlijk ook eerst je wijn online bestellen om te kijken bij welk gebied jij je het meest prettig voelt.

About bra1nzadmin

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>