bieravonturier.nl

Welk bierpakket moet ik bestellen en waar let ik op?

Deel artikel

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Heb jij ze vorige maand gemaakt en trap je 2022 af met Dry January? Of leg jij de focus voor jouw nieuwe voornemens op andere gebieden waarbij je je sportkleding al onder uit de kast hebt getrokken en ongezond eten hebt afgezworen. Als je op zijn tijd een lekker drankje wilt kunnen nuttigen, start 2022 dan met het goede voornemen om nog meer en intenser te genieten van het biertje bij het avondeten of van de borrel die je met je vrienden plant.

En om dat goed te doen, lees je in deze blog welk bierpakket je moet bestellen. Leuke tips over bieren die je als cadeau weg kunt geven. Maar ook kun je ontdekken welke soorten volgens jou het best smaken terwijl je een bierproeverij aan huis organiseert.

Waar let je op als je een bierpakket moet bestellen?

Heb je een goede vriend die je graag verrast met een mooi gebaar of wil je je meer verdiepen in diverse soorten bieren, bestel dan een samengesteld pakket. Welk bierpakket je moet bestellen hangt af van verschillende factoren:

  • In de eerste plaats natuurlijk de smaak, dus waar houd je van en welke biersmaken heb je nog niet eerder geproefd dus wil je gaan ontdekken? En in het geval van die vriend, wat weet je over zijn voorkeuren?
  • De periode in het jaar. Afhankelijk van de buitentemperatuur en de sfeer die ieder seizoen met zich meebrengt, bepaal je of je gaat voor een donker en zwaarder biertje of juist voor een verfrissende en verkoelende soort.
  • De gelegenheid waarin je de biertjes wilt aanbreken. Misschien heb je tijdens het avondeten trek in een biertje, maar welke soort is lekker bij de pasta die je hebt opgediend? Of ga je met je vrienden een proeverij doen, welke bieren zijn daarvoor geschikt en welke zijn toch te hoog in alcoholgehalte wil je voorkomen dat je de volgende ochtend met een lichte kater je bed uitstapt?

Op basis van deze factoren kun je bepalen welk bierpakket je moet bestellen. De keuze daarin is breed, dus het is goed voor te stellen dat je niet goed weet waar je voor moet gaan. Zeker als het een cadeau is dat je weg wilt geven.

Verschillende biersoorten

Wil je een bierpakket bestellen, dan kun je in de eerste plaats kiezen voor een samenstelling van zogenaamd gewone bieren waar de grote namen onder vallen. Denk aan Heineken, Hertog Jan en Grolsch. Een gezellige avond met vrienden wordt compleet gemaakt met pilsjes uit een van deze bierpakketten.

Nu we in de winter zitten, is het heerlijk om een donker en zwaar biertje te nuttigen. Serveer hem niet te koud, zodat de smaken beter doorkomen. In tegenstelling tot een koud biertje in de zomer is een donkere bier in de winter niet bedoeld als verfrissing. Juist van deze bieren wil je de smaak goed ervaren. Hoe je weet op welke temperatuur je je biertje drinkt? Kijk eens op het etiket of je instructies kunt vinden of volg anders de gouden regel: zorg dat de temperatuur niet onder de waarde van het alcoholpercentage komt. En vergelijk twee dezelfde biersoorten die verschillend van temperatuur zijn. Kun je aan den lijve ondervinden dat een te koud biertje niet altijd lekkerder is. Als je een bierpakket moet bestellen tijdens de winterse buitentemperaturen, kies dan voor een pakket met speciaal bieren. Een ideale manier om verschillende soorten te proeven en te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. Als over een paar maanden de temperatuur weer gaat stijgen en we met z’n allen de zomerzon opzoeken, dan doen we dat het liefst onder het genot van een fris zomerbiertje als een Desperados of een witbiertje.

Een bierpakket is niet compleet zonder de juiste bierglazen. Die zorgen er immers voor dat het biertje beter tot zijn recht komt en dat je de smaak intenser beleeft. Wil je een bierpakket bestellen, dan zitten er vaak glazen bij die passen bij de biersoort. Is dat niet het geval, vul dan zeker je servieskast aan met verschillende glazen, zodat je voor ieder biertje een geschikt glas voorhanden hebt.

Nieuwe biersoorten ontdekken en oude bekenden nog eens nuttigen

Het leuke van samengestelde bierpakketten is dat je kennis kunt maken met nieuwe soorten. Houd je een bierproeverij met vrienden aan huis, houd dan bij hoe de diverse soorten smaakten en wat jouw favorieten zijn. Daarnaast komen weer oude bekenden om de hoek kijken. Deze heb je een tijd geleden al eens geproefd, misschien bij een speciale gelegenheid. En zit het biertje opnieuw in het pakket, dan komen met het proeven gelijk herinneringen omhoog. Dus welk bierpakket je ook moet bestellen, de ontdekkingstocht naar nieuwe en oudere smaken is altijd een succes. Zolang je het maar geniet en met mate drinkt, zodat je die avond met je vrienden nog goed voor de geest kunt halen.

Gerelateerd nieuws

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

De beste whiskyglazen?

Wat is whisky? Whisky Is een alcoholistische drank die in verschillende landen over de hele wereld wordt gedronken. Er zijn verschillende smaken en de ene